Nieuws

Business coaching: iets waar niet op bezuinigd mag worden!

business coaching

Ons blog is opgezet om jou te helpen met sparen en besparen (of bezuinigen, hoe je het ook wil noemen). Toch zijn er bepaalde dingen waar je juist niet op moet besparen. Op een auto bijvoorbeeld (als je er zeker van wil zijn dat alles goed zit). Of een goede koffer. Een nieuwe laptop. Een koffiezetapparaat. Maar ook: business coaching!

En nu denk je misschien, business coaching? Ja, want ook diensten moeten betaald worden. Het is geen investering in spullen, maar een investering in jezelf als ondernemer, als persoon en een investering in je bedrijf.

Het verschil tussen een goede en minder goede coach

Een goede businesss coach heeft ervaring. Daarbij maakt het aantal jaar niet veel uit, maar het gaat om de ervaring die iemand binnen die jaren heeft opgedaan. Een goede business coach weet zelf de kneepjes van het vak, omdat hij zelf leidinggevende of zelfs ondernemer is geweest. In zijn carrière heeft hij of zij al veel rivieren/zeeën getrotseerd en weet inmiddels de regels van het spelletje.

Veel mensen schrijven zich in bij de KvK om business coach te worden. En dat terwijl ze zelf altijd een simpele baan in loondienst hebben gehad. Natuurlijk, ook daar doe je ervaringen op. Maar dat zijn niet de ervaringen waar je ondernemers mee verder kunt helpen.

Het verschil tussen een standaard business coach en goede business coach zit hem dus niet alleen in het tarief dat zij rekenen, maar vooral de ervaring. Vraag dus altijd naar de ervaring, de loopbaan en referenties (want ook die zijn heel belangrijk).

Een Business Coach is een investering

Wil jij als ondernemer verder groeien? Is het tijd om van 2021 wél jouw jaar te maken? Maak die investering. Een goede Business Coach is een investering, maar een expert zorgt er altijd voor dat jij je investering een (of zelfs meerdere keren) terugverdient.

Twijfel je nog? Dan is dit het moment om de knoop door te hakken. Want jij moet er zelf namelijk ook klaar voor zijn. Klaar om de stap te maken. Klaar om een sprong in het diepe te maken.

Kijk in je netwerk of er al iemand is die een ervaring heeft met business coaching. Vraag of zij met je willen sparren en of zij hun ervaring van coaching met je kunnen delen.

Over auteur

Hendrik houdt zich bezig met bezuinigen, besparen en meer vermogen opbouwen. Is gek op beleggen (in ETF's). Gaat voor weinig risico.